TUR ENG
TARİHÇE

Yüksekokulumuz Kocasinan Meslek Yüksekokulu adıyla 1991-1992 öğretim yılında Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı programıyla Tıp Fakültesi binalarında eğitime başlamıştır. Kocasinan Meslek Yüksekokulu adı, 12.01.1996 tarih ve 96.005.018 nolu Senato Kararıyla Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. Kayseri'li hayırsever iş adamları Mustafa, Mehmet ve Hasan Çıkrıkçıoğlu kardeşlerin anneleri merhum Safiye Çıkrıkçıoğlu adına yaptırdıkları yeni binada 1998 yılından beri eğitime devam edilmektedir. Meslek Yüksekokulumuz; 3.257 m2 kapalı alanda 2 katli olarak inşa edilen binada 8 Dershane, 3 Laboratuvar, 6 Büro, 15 Öğretim Elemanı Odası, 1 Toplantı\Konferans Salonu, 1 Kantin bulunmaktadır.

Yüksekokulumuzda;

Örgün Öğretimde; Laborant ve Veteriner Sağlık Gıda Teknolojisi Bahçe Tarımı Organik Tarım.

İkinci Öğretimde; Gıda Teknolojisi olmak üzere 5 programda eğitim yapılmaktadır.